JAZZY KITCHEN

sobota, 15. marec 2008

Nalepke

Hodit po Ljubljani v času "rush hours" je precej zabavno (seveda pod pogojem, da se ti prav nikamor ne mudi in da nisi nataknjene volje).

Vedno, ko se mi zgodi takšen klik - kar (žal) ni ravno velikokrat, zelo nekritično in povsem brez odnosa opazujem mimodrvečo pisano množico ljudi in si privoščim vsakega Homo sapiens sapiensa posebej.
Neprecenljivo.

V teh trenutkih tako karseda intenzivno vsrkavam barve, vonjave, oblike in vibracije, ki vejejo iz teh bitij in pri tem sploh ne razmišljam, kdo mi je všeč in zakaj mi ni.

Včasih se celo nasmehnem.
To je tisti nasmeh, ki prihaja iz srca, ni nesramen in ni ljubeč.
Je preprosto zgolj in samo nasmeh ob pogledu na rdečo nalepko na podplatu čudovitih čeveljcev prečudovite mlade dame.

4 komentarji:

Anja pravi ...

Se strinjam s tabo, js tudi rada opazujem mimoidoče ljudi. Njihovo hojo, izraz na obrazu, kako se gibljejo, kako so oblečeni, kaj izžarevajo. Samo zna bit čudno, če te zagledajo, kako jih gledaš, pa si sam preveč zatopljen v brezbrižnost, da bi se spomnil in umaknil pogled.. :):D

Anonimni pravi ...

v čudovito pripoved ovita opazka o nalepkah, ki jih pozabimo odstranit iz novih čevljev! super napisano!
like it...keep on comin'!

VANJA pravi ...

Ja Anja, zna bit čudno, a hkrati prikupno - tako se vsaj tolažim, sploh kadar se zamaknjeno nasmehnem sama sebi in tja v tri dni. :)

Tia, hvala!

Anonimni pravi ...

točno to u kafiču med zaro in namo se zicnš in opazujš, za prigrizek pa čufte s pire krompirjem,... izjemen scenarij ce bi bla u ljubljani, a bi potem skupi opazvale;)?