JAZZY KITCHEN

sreda, 26. marec 2008

Virtualna obsesija

Zamenjati bo treba zvonenje budilke. Pred pol osmo je preprosto ne slišim več. Posledice so vedno enake. Panika, zmedeno iskanje oblačil, knjig in delavne oprave ter tolažilni stavek: " Pol ure zamude pa ja ni veliko..."

Ampak tu se vse šele začne, kajti do enajste je še cela večnost, potreba po zamujenem jutranjem obredu pa je NENORMALNO velika.
Brez jutranje kave ob listanju spleta in prebiranju osebnih sporočilc se dan (enostavno) ne more več dobro začeti.

Takoj pomislim: " Absurdno! "
Tonem(o) v navidezno odvisnost, v ta tako preprosti " meaningless talk ", ki je postal nujno zlo. Virtualni prijatelji so se s svojimi čeprav banalnimi sporočili vpletli v del prijetne dnevne rutine, navidezni svet, v katerem se vsakdo lahko zabava z vsakim, pa srka mejo med realnim in imaginarnim in z vsakim dnem se mi bolj in bolj zdi, da te preprostno ni več. Zdi se, da so tisti onkraj prišli sem, da so tam in hkrati tudi tu! Ne čisto, še vedno se skrivajo za svojimi besedami, virtualnimi nasmehi, slikami in gestami, ampak so.
Dobimo se na spletni kavi, podarjamo si navidezne objeme ter darila, poljube in žaljivke, ki si jih res, čisto zares jemljemo vedno bolj k srcu. Kam gremo?!
" Šlo je predaleč! Če ne preverim jutranje pošte, sem slabe volje, če ne dobim sporočila, ga nestrpno čakam, " si rečem medtem, ko se s pretirano natančnostjo trudim encim odpipetirati v epico.

Ure do enajste se nato vztrajno obračajo in v mislih že drvim domov - z enim samim namenom. Odpreti elektronsko pošto in pregledati socialno mrežo, v katero sem se pustila ujeti in za katero zjutraj ni bilo časa.


7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

"...pretirano natančnostjo trudim encim odpipetirati v epico." Ti pepitiras vanc? Kr povej kaj delas med vajami....

VANJA pravi ...

hihi...
ja no, sanjarim o virtualnem. danes sem celo sledila in delala, kaj pa ti ves.. ;)

Anonimni pravi ...

hmm, glede na to da si ti specialist v kljukanju kaj je nrdila larisa :) ...

kaj pa jst vem, to je težk vprašanje, kaj pa ti veš?

VANJA pravi ...

veliko. :)
kdo je zdaj od koga tajnica?

Ištvan Ferkeš pravi ...

se zelo strinjam glede tega posta. včasih so poslali na roko napisano pismo, pa se čakalo po par mesecev ... ne pa to zde ko že pol ure ni odgovora, pa se človek trese ... za nikam ni tu :D

Anonimni pravi ...

Ok mal je s teme vrgl, amapk tocno to vanc, lahko te zasvoji, jst sm mogu myspace po 8 dneh uporabe skenslat ... in potem sm spet bil svoboden :)

VANJA pravi ...

Ja, tempo je itak neverjeten, ampak hec pa je, da ta zasebna instant sporočila niso izgubila na stopnji pomembnosti.. včasih si še bolj k srcu jemljemo!

Sicer pa je odvisnost precej fajn zadeva, seveda odvisno za kaj gre, da ne bo pomote! :)