JAZZY KITCHEN

četrtek, 12. junij 2008

Homo?

Padlo je nekaj ponudb, toda epiloga še nisem pripravljena spisat.
In ne, vzdušje ni morbidno, je le idejno prazno.

Pa vendar..
Minulo soboto so organizatorji dogodka Zagreb Pride priredili predigro - skupinsko poljubljanje gejevskih in lezbičnih parov po parkih glavnega mesta.
S tem nestrpnost ni bila le v zraku, ampak je lazila tudi povsod drugod.
Žalostno.

Na nekem posnetku sem videla dedija, ki je na veliko vpil: " Na grmado z njimi! Policisti jih varujejo, nas normalne pa kaznujejo. Udri ga... "
Gledam z odprtimi usti.

Družba, v kateri živimo, je še vedno tako prokleto nazadnjaška!

O homoseksualcih se blazno rado razpravlja. Zakaj?
Zakaj bi o njih sploh morali imeti mnenje? Potem bi ga bilo potrebno imeti tudi o heteroseksualcih, pritlikavcih, hendikepiranih, na smrt bolnih,...
Pa ga imamo? Seveda ne, saj gre za popolnoma normalne ljudi! Po naštetem pač nikogar ne moremo soditi.

Homoseksualnost je normalna!
Abnormalna je le v naši trenutni družbi. In ker je “normalnost” le ideološka kategorija družbene sprejemljivosti, se bo tudi o gejih in lezbijkah nekoč nehalo govoriti kot o nezemljanih.
Do takrat pa naj imajo svojo parado. Če jo lahko imajo gasilska društva, verske sekte, plesne skupine in maturantje, zakaj je ne bi imeli tudi homoseksualci?


Dokler človek ne bo pripravljen sprejeti sebe, ne bo pripravljen sprejeti nikogar, ne le istospolno usmerjenih.
Nikar ne bodite nestrpne p*zde.

7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Tudi pritlikavce, hendikepirane, na smrt bolne se gleda postrani in se o njih prav veselo razpravlja. V bistvu čreda postrani gleda vsakega, ki ni iste barve. Vsakega, ki ni "normalen". Zakaj pa misliš, da se toliko kretenov "ukvarja" s tvojim življenjem...

VANJA pravi ...

Že res, da se jih postrani gleda, vendar če bi ti imeli svojo parado, ne bi videl dedijev, ki bi se drli takšne nesmisle. Razlika je več kot očitna.

Sicer pa.. ja, kaj čmo, obsesija je huda bolezen!

Anonimni pravi ...

Sild najbrž zato, ker je zavidanja vredno!

Drugače pa oznaka homoseksualec zame ne obstaja, vsi smo samo ljudje.
Gniloba se namreč skriva znotraj, po navadi za najlepšo lupino!

Anonimni pravi ...

Tile dediji niso tolk gejev vidli, ker so ji v njihovih letih naciji pregnal, al so se pa skrival. :D Pol jim je pa malo hecno tole kr gledat... :) Se mi pa zdi, da so homoseksualci kr lepo sprejeta med ostalmi. Nekaj nestrpnežev pa se tak more vedno najdt. Ostajajo samo še starejši, Med mladimi je vedno manj te nestrpnosti. Samo vseeno tole s skupinskim poljubljanjem je pa tud brca v temo. Pa nej bo homo, hetero. Lahko majo kakšno drugačno veselico. :D Nej raj nardijo žur za 250k ljudi, pa Ričija za platenšpilerje, pa bom še js gej za en dan. :))

Anonimni pravi ...

Richie Hawtin ?

Anonimni pravi ...

Nihče drug. ;)

Anonimni pravi ...

opa ;)