JAZZY KITCHEN

ponedeljek, 7. januar 2008

Pfej in pfuj!

To, da živimo v družbi, v kateri se lahko kritizira ne le vse in vsak ampak lahko kritizira tudi vsakdo - kjerkoli in kadarkoli, je splošno znano. Itak, najlažje je za vsako stvar reči pfej in pfuj. To pač zna vsak.

Tudi modrost, da je svoboda pravica, ki ni za vsakega, pozna večina (ali pač ne?). Ampak kaj nam bo ta, ko pa je ekshibicionizem danes družbena zapoved, ki sili k temu, da vsi o vsem in o vsakemu vemo vse. Ekshibicionisti pa so tisti, ki si jemljejo pravico biti svoboden za to, da prestopajo prag okusnega - berljivega, poslušljivega in gledljivega. In tako potem povsod lahko na vse možne načine zaznavaš bruhanje nesmislov, neumne javne izlive in priznanja, neopravičljivo brezsmiselno pametovanje in neokusno perverznost. Ni čudno, da se potem dobre ideje in pametne vrstice posameznikov iz črede ne vidijo. Tega idiotskega bruhanja je namreč povsod toliko, da sploh več nimaš na izbiro stopiti (in gledati) kam drugam kot v kozlanje in internet je za to res priročna zadevica, saj na njem za skrajni ekshibicionizem nikoli ne zmanjka prostora.

Pa vendar nas ta perverzna družbena zapoved še vedno znova in znova fascinira ter celo privlači. Paradoksalna ironija začaranega kroga.


7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

No ja, dobre vrstice se med vsemi neumnostmi prov hitro opazijo, je pa res da je 95% vsega čista bedarija, kar sovpada z odstotkom neumnih ljudi..

VANJA pravi ...

Opazijo jih samo tisti, ki jih iščejo. Torej so to spet samo intelektualci. Pa še ti se včasih spozabijo in občasno sklonijo glavo v sranje in kozlanje, ki jim že tako sega do vratu.

IztokFranko pravi ...

sranje in kozlanje trenutno prinaša denar, če se seveda znaš prodat.

žal SMO :) intelektualci potisnjeni na stranski tir :)

VANJA pravi ...

in smo spet pri denarju, ki še nikogar ni osrečil. sploh pa prodati se? nikoli.

IztokFranko pravi ...

em, prodati se, je bilo tle mišljeno kot prodajati sam sebe... že na razgovoru za službo se moraš dobro predstavit, torej dobro sam sebe prodat.

nisem pa mislil, da se moraš prodati proti svojim prepričanjem, da bi denar dobil oz. neko korist... čeprav se tut to dogaja pogosto... denar sveta vladar. take it or leave it and live miserable life..

VANJA pravi ...

take it or leave it and live miserable life..
.. in spet me zbode. s tem se ne morem strinjat in pika.

sicer pa poanta tega posta ni v tem, kar berem v komentarjih. bistvo je kritika nagnusnemu svinjanju spleta in vseh ostalih javnih občil z bedarijami tipa: tu sem, glejte me, zgražajte se, naslajajte se nad dejstvom, da sem se pripravljen poneumljati pred vsemi.

Anonimni pravi ...

Pa poglej to tako. Zakaj pa ti pišeš blog? Zato, ker želiš vsem dat vedet, da si tu in naj te berejo. Mogoče ni tako? Tako kot vsi drugi želiš biti najpomembnejša. Tako pač je. Glede denarja pa se žal strinjam z Iztokom. :)